Voorjaar 2017

Martine, net een paar minuten op de wereldIn 2017, de M-jaargang, verwachten we vier springveulens.

Op 28 februari werd een mooi merrieveulen (Eldorado van de Zeshoek x Zambesi) geboren bij onze jonge fokmerrie Irmatine (v. Zambesi). Deze nakomeling krijgt de naam Mertine.

Begin april werd het druk op de kraamafdeling. Op 5 april kwam Maximus (Carrera VDL x Emilion TN) ter wereld. Een hengstveulen van onze sport keur merrie Verotine. Een dag later, 6 april, beviel onze merrie Buratine (zelf nog ZZ-springen in de sport) van een merrieveulen. Zij krijgt de naam M tine (Corporal VDL x Contendro II).

Op 4 juni jongsleden is ons jongste merrieveulen geboren. En om de M-jaargang compleet te maken heeft zij de naam Martine gekregen. Zij is een afstamming van Chapeau TN x Oklund.

 

 

Voorjaar 2016

Op 13 maart is onze keur sport merrie Verotine (v. Emilion x Ramiro)

bevallen van een prachtig merrieveulen. Leontine is een nakomeling

van de hengst Grandorado TN. Leontine is een mooi veulen,

boordevol genen en aanleg om uit te groeien tot een springsportpaard.

 

Aan het begin van de zomer 2016, in juni, is Aloratine (v. Oklund x Ramiro)

uitgerekend. Ze is drachtig van de hengst Canabis Z.

 

 

Voorjaar 2015

We verwachten 2 veulens in het voorjaar 2015.

Onze merrie Aloratine (Oklund x Ramiro) is drachtig van de hengst Quasimodo van de Molendreef (v. Heartbreaker) van VDL Stud. Eerst is Verotine (Emilion x Ramiro) uitgerekend. Ze verwacht rond 3 maart een veulen van de hengst Canabis Z (v. Contender) van Team Nijhof.

Voorjaar 2014

Onze fokmerrie Ratine (v. Voltaire x G.Ramiro Z) is drachtig van de hengst Arezzo VDL (Chin Chin x Heartbreaker). Begin april verwachten we een veulen. Etine, onze jonge fokmerrie (v. Marius Claudius x Contentro II x Goodtimes) verwacht een veulen van Q Breitling TN (Quintera la Silla x Armonia la Silla v. Accord II). Op de foto de hengst Arezzo VDL. Voor meer informatie over de pedigree's van onze merrielijnen: www.horsetelex.nl/stalzielman.

Een beetje geluk op bestelling

hoefijzers bestellen‘Hoefijzers brengen geluk, zelfs als je er niet in gelooft’ aldus Niels Bohr, nobelprijswinnaar. Regelmatig krijgen we de vraag: “Kan ik hoefijzers bij je bestellen? “ Getrouwde stellen geven een aandenken aan bruiloftsgasten in de vorm van een hoefijzer. Oma maakt een mobile voor een babykamer waar de kleinste maat ponyijzer niet mag ontbreken. Hiawatha Actief gebruikt het ouderwets gezellige hoefijzer werpen bij een van de outdoor activiteiten. Een greep uit de voorbeelden die voorbij komen. Heeft u een wens? Wilt u iemand een beetje geluk cadeau doen? Bestel dan nu onze hoefijzers of neem contact op over de mogelijkheden. Mail naar Hilde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.